Az együttműködés és a hangulat remek a Spirit of Hungary-n

2015. január 11., 17:15 szerző: Tihanyi Tamás
komment
Cabo Verde - Tovább rohan a Spirit of Hungary az Atlanti-óceánon a Barcelona World Race Földkerülő verseny közép- és élmezőnye után.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A hajók sorrendje az elmúlt napokban lényegében nem változott, négyen szinte együtt haladnak az élen az Egyenlítőnél, három hajó képviseli a derékhadat, Fa Nándorék pedig a Zöldfoki-szigeteknél járnak, és tovább üldözik a többieket.

Ezt a fantasztikus képet Conrad Colman készítette az árbocról
Fotó: Conrad Colman, Spirit of Hungary

„"Ma kalandvágyból átnéztem néhány sebességi adatot, ki mennyi idő alatt ért le Gibraltártól Las Palmas-ig”", írta Nándor naplójába. „"Ha kiveszem azt a pár órát, amit Casablanca előtt álltunk, illetve míg a gennakert mentettük, akkor ugyanannyi órát jöttünk, mint a derékhad. Én elégedett vagyok ezzel. Néha küzdök Conraddal, mert annyira menne, hogy minden háromperces szélre vitorlát akar cserélni, és mindig a felső limitet. Párszor már átbeszéltük a követendő filozófiát, elfogadja, mégis dolgozik a versenyző benne. Ha nem az történik amit helyesnek vél, dúl, fúl, fújtat, megjegyzéseket tesz. Én meg mosolygok rajta. Már sokadszor történik meg, hogy rábólintok, oké, de még befejezem az ételt, vagy valami egyébbel húzom az időt, és akkor ő mondja, hogy mégsem jó úgy.”"

Mindezzel együtt Fa Nándor és az új-zélandi Conrad Colman kifejezetten jól dolgozik együtt, hangulatuk remek. Nincs katonásan betartott váltásidő, ha kell, ugrasztják egymást, ha lehet, hagyják pihenni a társukat.

Tihanyi Tamás

2015. január 11., 17:15 szerző: Tihanyi Tamás

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...