Dárdai Pál mellett két nevesebb külföldi szakember van képben

2014. december 01., 17:40 szerző: Matók János
komment
A Magyar labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor korábban azt nyilatkozta, hogy december 1-ig szeretne megoldást találni a szövetségi kapitány kérdésre, de a végső döntésre még várni kell.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Dárdai Pált a szurkolók megszerették, továbbra is őt akarják  (Fotó: Kricskovics Antal)

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfőn az alábbi közleményt adta ki a válogatott szövetségi kapitányának az ügyében: „Mint ismert, a válogatottat négy mérkőzésen, megbízott szövetségi kapitányként vezető Dárdai Pált klubja, a Hertha BSC csak erre az időszakra engedte el, a német klub sportigazgatója Michael Preetz azóta pedig megerősítette: továbbra is komolyan számítanak a magyar szakemberre. Az MLSZ elnöksége továbbra is Dárdai Pált látja a legjobb megoldásnak, ugyanakkor az ismert akadályok miatt előrehaladott tárgyalásokat folytat két jegyzett külföldi szakemberrel is.” A szövetség elnöke, az mlsz.hu-nak nyilatkozott a kialakult helyzetről. „Az elmúlt két hónap megmutatta, amit előtte is sejtettünk, hogy Pali kiváló szakember. Egységet és profizmust hozott a válogatottba és szellemiségéből rengeteget át tudott adni a játékosoknak. A szeptember végén létrejött megállapodás értelmében, Dárdai Pálnak azonban a válogatott novemberi mérkőzései után vissza kellett térnie klubjához, ahol a korosztályos csapatával folytatta sikeres munkáját. Azt korábban is tudtuk, hogy Palit elismerik Berlinben, és jó eséllyel egyszer lehetőséget kap majd az első csapatnál is. Ő maga is többször hangoztatta, hogy hosszabb távon a Hertha kispadja, az első számú célja. Az sem meglepő, hogy a magyar válogatott élén végzett munkáját Berlinből is árgus szemekkel figyelték. Az itthoni sikere, pedig bizonyosan felgyorsíthatja kinti karrierjét, hiszen jól látszik, hogy felnőtt szinten is megállja a helyét, így valószínűleg nem csak az utánpótlásban lehet rá számítani vezetőedzőként. Meg kell értenünk, hogy ennyire óvják őt, senkinek sem érdeke, hogy idejekorán kiégjen, vagy egy esetleges kudarc és annak következményei, károsan befolyásolják karrierjét, hiszen Pali nem csak a magyar, hanem a német labdarúgás értéke is. Én még mindig hiszek benne, hogy létezik mindenki számára elfogadható megoldás, erről személyesen szeretném meggyőzni a Hertha vezetőit, hogy aztán Pali dönthessen arról, hogy a korábbi aggályai ellenére, tudja-e vállalni a kapitányi posztot. Természetesen létezik más forgatókönyvünk is, hiszen a szövetség felelősei előrehaladott tárgyalást folytatnak két neves külföldi szakemberrel is, akiknek érkezését nem élné meg csalódásként a magyar közvélemény sem -– nyilatkozta Csányi Sándor.

A berlini egyeztetésre előreláthatóan december közepén kerülhet sor, így addig mind a szurkolók, mind a média türelmét kéri a Magyar Labdarúgó Szövetség.

 

Matók János

2014. december 01., 17:40 szerző: Matók János

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...