Sportvilág

2017.06.05. 20:29

Vereség Oroszországtól

Egy kísérleti magyar csapat az oroszok világbajnokságra készülő tizenegye ellen.

Szupkai Gábor

Nálunk sok fiatallal és újoncokkal a keretben, akikből a kezdőcsapatba is jutott. Ez egyik első válogatottságát ünneplő a Puskás Akadémia középpályása Márkvárt Dávid volt, a másik a korábban Dunaújvárosban is megforduló, Eppel Márton, aki idén a Budapest Honvéddal bajnoki címet ünnepelhetett és nem mellesleg az NB I gólkirályi címét is bezsebelte.

Egyáltalán nem mondhattuk, hogy összeszokott csapattal kezdtünk, mégis mi játszottunk látványosabban. A 8. percben Akinfejevnek kellett kivetődve hárítania Stieber elől, aztán öt perc múlva Stieber már lőni is tudott, de Akinfejevnek még ekkor sem szökött magasba a vérnyomása. Bezzeg a miénk igen a 20. percben, mikro Szmolov indult meg egy labdaszerzés után, Hangya elkalandozott, így az ő helye üresen maradt a védelemben, Kádár elcsúszott, Márkvárt kapott egy kötényt, Gulácsi pedig utolsó mentsvárként nem tudott védeni, 0-1. Mindössze másodszor jártak a vendégek a kapunk felé, de máris vezettek.

 

Mezőnyben a folytatásban is mi voltunk a jobbak, próbálkoztunk is, Hangya próbálkozott távolról, Stiebernek is volt egy biztató lövése, és egy Dzsudzsák lövés alig suhant el a bal kapufa mellett. A 33. perc egy kényszerű orosz csere után Erokin találta magát a pályán, így már közelről láthatta csapata második találatát, ami egy szögletet követően született. Apró szépséghiba, hogy Eppel Márton fejelte Gulácsi kapujába. Nem játszottunk rosszul, mégis két gólos hátrányban mehettünk a szünetre.

A fordulás után három helyen változott a kezdőcsapatunk, újabb újoncok, és rögtön egyikük, a frissen beállt Kleisz próbálkozott 21 méterről, de fölé lőtt. Egy Lang fejes következett, amiről Eppel késett le a hosszú oldalon, majd közel negyed órányi unalmat kellett átvészelnünk, amit egy 17 méteres Sallai Roland lövés tört meg.

A sok csere finoman szólva sem tett jót a folyamatos játéknak. Persze így is Vaszin bravúrja kellett Balogh Norbert pöccintésénél, az orosz védő a gólvonalról vágta ki a labdát. Már azt gondoltuk, hogy a hátralévő időben is csak a személycseréket tudjuk feljegyezni, de sajnos nem így történt. Eyg bedobás után indultak az oroszok, a balról beadott labdára Poloz érkezett középen, és 14 méterről, szinte senkitől sem zavartatva lőhetett Gulácsi kapujába, 0-3. Ez lett a vége.

Magyarország–Oroszország 0-3 (0-2)

Groupama Aréna, 14000 néző, Vezette: Dingert (német)

Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang, Kádár (Vinicius 46.), Hangya (Kleisz 46.) – Márkvárt, Nagy Á. – Dzsudzsák (Kleinheisler 70.), Kalmár (Sallai 46.), Stieber (Gyurcsó 75.) – Eppel (Balogh N. 70.). Vezetőedző: Bernd Storck

Oroszország: Akinfejev – Vaszin, Kudrjasov, Dzsikija (Siskin 81.), Zsirkov (Taraszov 88.) – Szamedov (Szmolnyikov 76.), Zobnyin (Erokin 33.), Glusakov, Golovin – Szmolov (Mirancsuk 84.), Buharov (Poloz 63.). Vezetőedző: Sztanyiszlav Csercseszov

Sárga lap: Márkvárt (66.), Kleinheisler (80.), illetve Vaszin (38.), Erokin (48.)

Gólszerző: Szmolov (20.), Eppel (öngól, 40.), Poloz (89.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!