Sportvilág

2017.07.28. 19:45

Női vízilabdázóink ötödikek lettek - A 17 esztendős Milák Kristóf elkápráztatta a világot, két új junior világcsúcs

BUDAPEST A FINA 2017-es vizes vb zárása előtt három nappal újabb magyar sikereknek, és meglepetésnek örülhettek a szurkolók.

Káldor András

Takács Krisztián a 16., míg Lobanovszkij Maxim egyéni csúcsot úszva a 18. helyen végzett a férfi 50 méteres gyorsúszásban a budapesti vizes világbajnokság péntek déli előfutamában. Lobanovszkij lemaradt az elődöntőből, Takács viszont bejutott, ott a 15. időt úszta, így nem lett döntős. Molnár Flóra borzasztó nehéz futamban kapott helyet az 50 pillangó selejtezőjében, összesítésben a 19. helyen zárt. Milák Kristóf parádés úszást bemutatva, új junior világcsúccsal (51.23) jutott be a férfi 100 méteres pillangóúszás elődöntőjébe, Cseh László a 10. helyen zárt, így ő is továbbment. Az esti elődöntőben Cseh ugyan rosszul rajtolt, de ragyogó hajrával döntős lett. Csatlakozott hozzá az újabb junior világcsúcsot (50.77) úszó Milák a 3. legjobb idővel lett finalista. Hosszú Katinka a második, Burián Kata a 11. legjobb idővel jutott tovább a női 200 méteres hátúszás péntek délutáni elődöntőjébe. A saját előfutamában Hosszú a 4. helyen zárt összesítésben, pedig a hetedik legjobb időt úszta, így bejutott a mai döntőbe. Burián a 10. lett.

A magyar női vízilabda válogatott (kék sapkában) jó játékkal győzte le az olaszokat és az 5. helyet szerezte meg Fotó: MTI

A Németh Nándor, Grátz Benjámin, Telegdy Ádám, Kozma Dominik négyes a 10. helyen zárt a férfi 4x200 méteres gyorsváltó előfutamában, így nem jutott be a fináléba. Kapás Boglárka összesítésben a 6. helyen továbbjutott a női 800 méteres gyorsúszás előfutamából. Késely Ajna a 9. lett, így éppen lemaradt a döntőről. A női 100 méteres gyorsúszás döntőjével indult a délutáni program, ezt az amerikai Simone Manuel nyerte a svéd Sarah Sjöström előtt. A férfiak 200 méteres hátúszó döntőjében orosz Jevgenyij Rilov lett az első, míg Bernek Péter országos csúcsot úszott, és a 6. helyen zárt. Az orosz Julija Jefimova nyerte meg a női 200 méteres mellúszást az amerikai Bethany Galat előtt.

Milák Kristóf egy nap két junior világcsúcsot is úszott Fotó: MTI

Női vízilabdázóknál elérkeztünk a helyosztókhoz, a bronzmeccsen az oroszok 11-9-re győzték a kanadaiakat. Előttük a magyar válogatott ugrott medencébe az olaszok ellen. Bíró Attila tanítványai végig vezetve, jobban pörögve ellenfelüknél, magabiztos játékkal győzték le 10-8-ra (3-2, 3-2, 2-2, 2-2) riválisukat, és igazán most sajnálhatták a Kanada nemzeti együttese elleni kisiklást.

A Batthyány téren elkezdődött óriástorony-ugrás, mely igazi látványossága a vb-nek. A rangsoroló kör után a férfiaknál a címvédő brit Gary Hunt (72.80) vezet, a nőknél a német Anna Bader (67.60) áll az élen.

A szombati program:

Úszás: Selejtezők, 9.30: Férfi 1500 m gyors (Kalmár Ákos, Rasovszky Kristóf), Női 50 m gyors (Molnár Flóra), Férfi 50 m hát (Balog Gábor, Bohus Richárd), Női 50 m mell (Sztankovics Anna), Vegyes 4x100 m gyors váltó (Magyarország), 17.30 Elődöntők, döntők.

Óriás toronyugrás: 12.00: Nők, 20 m, döntő

Vízilabda: 20.30: Férfiak, döntő: Magyarország-Horvátország

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!