Szabadbattyán

2014.09.01. 06:29

Szikrázó lányok, legendás dalok Szabadbattyánban

Szabadbattyán - Szikráztak a színpadon a Főnix mazsorett csoport bájos ifjú hölgyei, izzott a tűzijáték, az utcabál mindenki kedvére szolgált az augusztus végi Szabadbattyáni-napon.

V. Varga József

Két nap és három napszak. A képlet megoldása nem bonyolult: a szeszélyes időjárás miatt az idei szabadbattyáni falunap augusztus huszadikát követően most a hét végén fejeződött be. Sőt, szombaton délelőttől kora délutánig, illetve késő délutántól éjszakáig is meg lehetett bontani az események folyamát.

Szikráztak a színpadon a Főnix mazsorettes lányai

Szent István ünnepén turisztikai hasznosítású pihenőpontot avattak a toronynál, községi kitüntetéseket adtak át, és megnyitották a Hazáért című fotókiállítást. Most szombaton azután búcsúi hangulatban zajlott a kispályás focitorna és a Kutyaszerviz trükkös kutyabemutatója, a gyerekek délig ingyenesen „ugrálóvárazhattak” kedvükre.

A Sárrét néptáncegyüttes „friss” szatmári tánccal köszönt be

A folytatásban válogatott szórakoztató műsorok hangolták a jókedvet. Fellépett az I SCr3am zenekar, a Tihanyi Musical Stúdió, Petra és a „zumbás” lányok, a Sárrét néptáncegyüttes, a Pengetős citerazenekar, Budai Zsuzsi és a salsa formáció. Abonyi Ferenc népszerű melódiákkal, Berki Angelika magyar és világslágerekkel szolgált.

Leslie: Azért vannak a jó barátok

Most élsz, Egyszer véget ér, Elmegyek - a lelkes és hálás battyáni közönség együtt énekelte az immár örökzöld slágereket Leslie-vel. A Máté Péter Emlékzenekar fantasztikus sikerét jelzi, hogy a nagyérdemű háromszor is visszakövetelte őket a színpadra.

Vigyázok rád!

A Főnix 1967-ben alakult Máté Péter kísérő-zenekaraként, 2004-ben ők hívták életre Pázmándon - a halhatatlan dalszerző és énekes második otthonában - az első, s azóta legendává vált első emlékkoncertet. A hőskor zenészei - Hantó Ferenc, Mihály János és Csűri László -, illetve az új tagok méltó módon közvetítik a ma is nagy népszerűségnek örvendő és a fiatal generáció által is elismert Máté Péter-szerzeményeket.

Azért vannak a jó barátok

 

Fotó: V. Varga József

 

 

 

Szbattyán-Sárrét-np.jpg:

A Sárrét néptáncegyüttes „friss” szatmári tánccal köszönt be

 

Szbattyán-vigyázok.jpg:

Vigyázok rád!

 

Szbattyán-Leslie.jpg:

Leslie: Azért vannak a jó barátok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!