Szabadegyháza

2016.03.10. 19:03

Önfeloszlatás nagypénteken? A képviselők többsége a testület feloszlatását javasolta

Szabadegyháza - Vita zajlik a háziorvosi állás ügyében, közben a képviselők többsége a testület feloszlatását javasolta.

Tribolt Lajos

A település egyetlen háziorvosi állását betöltő doktor novemberben tette le a szakvizsgáját, és időközben lejárt az a három oldalú megállapodás, amely az Országos Tisztiorvosi Szolgálat, az önkormányzat és közte jött létre. Új megállapodás vált szükségessé. Az önkormányzat január végén 370 ezer 500 forintos fizetést ajánlott az orvosnak, amit nem fogadott el. Ezt hosszú levelezés követte, amelynek részleteibe nem megyünk bele. A lényeg: az orvos március 1-től helyettesítő háziorvosként közalkalmazotti munkaviszonyban látja el a munkakört. A rendelő és a felszerelés továbbra is az önkormányzaté marad, az önkormányzat fizeti a rendelő rezsijét és az asszisztencia bérét. Az orvos továbbra sem fizet lakbért, csak a lakás rezsijét. Az illetménye 700 ezer forint, plusz 40 ezer az iskolaorvosi munkáért.

Egriné Ambrus Andrea polgármester a tanácsteremben

Az önkormányzat pályázatot írt ki az orvosi állásra, március végéig lehet jelentkezni és április közepéig döntés is lesz - tudtuk meg Egriné Ambrus Andrea polgármestertől. A háziorvos a közalkalmazotti szerződésre hivatkozva nem kívánt nyilatkozni lapunknak.

Közben a héttagú önkormányzat négy tagja írásban kérte, hogy az önkormányzat a következő ülésén döntsön az önfeloszlatásról, mivel a jelenlegi polgármesterrel nem tudnak és nem is akarnak együtt dolgozni. Ez teljes körű választást jelentene, vagyis polgármestert és hat képviselőt kellene választani.

Csütörtökön két képviselő újabb beadványt juttatott el a polgármesterhez, amiben már rendkívüli ülés összehívását kérik az ügyben. A nyilvános ülés március 25-én lesz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!