Székesfehérvár

2009.09.17. 02:29

Miért van büdös?

Székesfehérvár - Aki járt már sertéstelep közelében, ismeri a trágyaszagot. Valami hasonlót érezhetnek a Piac tér mellett, a Petőfi-szobor közelében élők, de persze nem állati trágyától bűzlik a terület.

Törő Bálint

- Napok óta érezzük a szagot, amikor iskolába megyünk - mesélte Madler Alexandra és Márton Viktor.

- A legjobban a szobor alapzatánál lehet érezni - tette hozzá a lány. Több olvasónk is jelezte, hogy nem bírnak nyitott ablaknál aludni, szellőztetni is nehezen tudnak a kibírhatatlan bűz miatt. Ottjártunkkor láttuk, hogy több fiatal úgy sétált át a parkon, hogy az orrát befogta.

- A városgondnokság megbízásából a Székom Zrt. végezte a terület növényi eredetű humusszal való terítését - mondta el kérdésünkre Bozai István, városgondnok. Egy ilyen több millió forintos parképítésnél kötelező jelleggel végezték el a szakemberek a növényápolási eljárást. A városgondnok hozzátette: a szag azért nem múlt el még, mert a napokban kevés mennyiségű csapadék esett, ezért nem mosta be a talajba a szert. - Amint azonban nagyobb mennyiségű eső esik, egy-két nap múlva megszűnik a szag - hangsúlyozta Bozai.

A Székom Zrt. illetékese megkeresésünkre azt válaszolta: később bővebb felvilágosítást adnak a felhasznált komposztról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!