Székesfehérvár

2011.11.30. 19:49

Óvodai kiállítás a királyi városról

Székesfehérvár - Ünnepélyes keretek között nyitották meg szerdán a Lakóhelyünk, a királyok városa című mini-kiállítást a Maroshegyi Óvodában.

feol.hu

A tárlat az intézmény központi folyosóján, egy mindenki által jól látható sarokban kapott helyet. Azt célt szolgálja, hogy a gyerekek legyenek büszkék lakóhelyükre és ismerjék, szeressék Székesfehérvárt.
A kiállításon helyet kapott egy, a régi Székesfehérvárt ábrázoló metszet, melyet Cser-Palkovics András polgármester ajándékozott korábban az intézménynek.  Kiállítottak egy nagyméretű, az Országalmát ábrázoló színes rajzot, melyet  Makai Krisztina szülő készített. Fehérvárról szóló könyvek, a város zászlaja és egy mezőföldi, női népviselet ugyancsak látható a kiállításon. Az óvoda vezetője, Békésiné Kimiti Ágnes szavai szerint a gyerekeket arra nevelik, hogy ismerjék meg várost, történelmi nevezetességeit, természetesen az ő életkori sajátosságaiknak megfelelően. Megteremtik azt a miliőt, amelyben a hagyományápolás jelen van az óvodába lépés első pillanatától, a nevelés szerves részeként.
A megnyitóra a gyerekek és az óvónők kedves műsorral készültek.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!