Székesfehérvár

2013.07.19. 17:03

Ezek is trükkös tolvajok?

A székesfehérvári Berényi úton lakó olvasónk, Tóth Károlyné hívott fel bennünket a minap azzal, hogy fiatal önkéntes munkások lopták meg.

Zsigó Ferenc

Legalábbis azoknak mondták magukat. – Az Aszalvölgyi úti nagyáruház parkolójában szólítottak meg, mondták, hogy segítenek hazavinni a csomagjaimat és ha kérem, kigazolnak a kertben is – mesélte a történetet panaszosunk. A magukat önkénteseknek mondó fiatalok olyan alapos munkát végeztek Tóth Károlyné kertjében, hogy a néni hálából még egy nagy vödör sárgabarackot is adott nekik.  

- Tényleg nagyon jól kitépkedték a gyomot a kertben, hálás voltam nekik – mesélte a néni, hozzátéve, hogy eztán következett a feketeleves. Másnap ugyanis nem találta meg a konyhakredenc felső fiókjába tett pénztárcáját. – Huszonöt ezer forint volt benne, mi lesz velem most 25-éig, akkor hozzák ugyanis a nyugdíjat – kesergett –, de a bukszát talán jobban sajnálom, a lányomtól kaptam ajándékba.

Tóthné elmondta azt is, hogy több szomszédja is hasonlóan járt az elmúlt hetekben, az „álönkéntesek” náluk is hasonló módszerrel jutottak be a portákra. – A rendőrséghez nem érkezett feljelentés, fehérvári kollégáim nem tudnak ilyen esetekről – mondta el érdeklődésünkre Kiss Z. Edward, a megyei főkapitányság sajtóreferense.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!