Székesfehérvár

2013.11.24. 20:24

Növessz bajuszt, hogy megments egy manust!

Székesfehérvár - Movember Hungary néven, a negyedik magyarországi egészségkampányhoz csatlakozva Fehérváron is kampányolt egy maroknyi csapat a férfiakért.

Kocsis Noémi

A jópofa Növessz bajuszt, hogy megments egy manust! – szlogennel indult a honi kampány, hogy felhívja a figyelmet a férfiak egészségmegőrzésére és a prosztatarákra. A macsó pasik, menő apák, rengeteg özvegy hívószavak köré csoportosult kezdeményezés bajuszhuszárjaival Ausztráliában lehetett először találkozni, a résztvevők ugyanis – a prosztatarák elleni harc kifejezéseként – egy hónapig nem borotválkoztak, különböző formájú és hosszúságú bajszukkal pedig valóban emlékezetessé tették a kampány alapgondolatát. A bajusz olyasmi, mint a mellrák elleni női kampányban a rózsaszín kitűző.

A magyar férfiközönség négy éve találkozhatott a kampánnyal, amelyhez idén Fehérváron is csatlakozott egy maroknyi baráti csapat. Boldizsár Tamásék egy szombat délelőtti, Fő utcai üstös főzéssel igyekeztek felhívni az utca emberének figyelmét a kezdeményezésre. Molinó, vagy hangos szónoklatok híján sokan talán félreértették, miért ácsorognak az egyik söröző előtt, másnak már volt előképe a bajuszkampányról, mert egy kisgyermekes apuka például egyenesen a gyűjtődobozhoz ment, hogy pénzzel is támogassa Tamásék akcióját: a befolyt összeget – amely szerény ugyan, de mindenképpen jó ügyet szolgál – a Budapesti Onkológiai Intézetnek ajánlották fel a bajuszhuszárok.

– Néhányunk sportol és igyekszik egészségesen élni, de úgy veszem észre, nem mindenki fordít erre figyelmet – mondta el kezdeményezésükről Boldizsár, hozzátéve: jövőre férfiasan ráerősítenek a fehérvári kampányra: Ha meg tudnak győzni másokat is az egészségesebb élet fontosságáról, máris nyertek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!