Székesfehérvár

2016.12.25. 08:33

Új helyszínen a karácsonyi éjféli szentmise

Új helyszínen, a Szent István-székesegyház helyett a Prohászka templomban celebrálta a karácsonyi éjféli ünnepi szentmisét Spányi Antal székesfehérvári megyés püspök.

Klecska Ernő

A püspök december 25. első perceiben imáiban megemlékezett a Kaszap Istvánról, akinek emlékévét pár nappal korábban itt, ebben a templomban zárták, ahol a száz éve született magyar jezsuita novicius sírja is megtalálható.

December 17-én a Prohászka-emléktemplomban celebrált szentmise keretében nem pusztán Kaszap István halálának 81. évfordulójáról és az emlékévről emlékeztek meg. A szentmise után a papság és a hívek Kaszap István sírjánál azért is imádkoztak, hogy mielőbb boldoggá avassák.

Spányi Antal megyés püspök karácsonyi gondolataiban azt vallotta, hogy Isten a szó szoros értelmében megajándékozta ezt a földi világot Jézussal. Az ajándékkal általában örömet akar okozni egyik ember a másiknak. Isten is ezt akarja. Ezért adta Jézust és ezért nevez a Biblia mindent, ami Jézusról szól, evangéliumnak, örömüzenetnek, isteni jó hírnek. Rajtunk keresztül akar Isten szeretni mindenkit, általunk akarja formálni, megszentelni meggyógyítani az egész világot

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!