Székesfehérvár

2017.06.07. 19:10

Óriásbáb és kistestvére

Székesfehérvár - III. Béla király és Antiochiai Anna királyné alakja mellett idén két kisebb utazóbábot is megalkotnak a diákok az óriásbáb-készítő táborban.

Kocsis Noémi

Keddtől péntekig felsős általános iskolásoktól hangos a Vörösmarty Színház színpadának hátsó része: Majoros Gyula szobrászművész útmutatásával itt készül a héten az új két óriásbáb feje. III. Béla és felesége, Antiochiai Anna alakja mellett most két kisebb koronás főn is dolgoznak a gyerekek, Szent István királyunkból és Gizella királynéból ugyanis ezúttal utazóváltozat is lesz, amellyel távolabbi rendezvényeken is lehet népszerűsíteni majd a fehérvári Királyi Napok rendezvénysorozatot.

 

Az új királyi alakok főbb részeit elkészítő diákok a Tóvárosi, a Széna Téri, a Zentai Úti és a Munkácsy Mihály Általános Iskolából érkeztek a Fehérvári Programszervező Kft. felhívására. A fejek mellett a koronák és más kiegészítők is a diákok keze alól kerülnek ki: a fejekhez szükséges sok órányi papírmasézás után a különleges aranyozott anyagokkal, zsinórokkal, paszományokkal dolgoznak tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!