Székesfehérvár

2013.02.16. 15:41

A Chernel és a Táncsics vitte el a pálmát

Székesfehérvár - Huszonkilenc csapat kapott meghívót a Curie-ről elnevezett, általános iskolásoknak kiírt országos természettudományos verseny szombaton megrendezett megyei fordulójába. Az országos döntőre - három korcsoportból - a legjobb eredményt elért csapat jutott tovább.

B. Kiss László

A komplex - a kémiát, biológiát, földrajzot és környezetvédelmet is felölelő - verseny megyei elődöntőjének a fehérvári Táncsics általános iskola adott otthont. A szombati versenyre négy, írásos fordulót követően kaptak meghívást a három fős csapatok. A 7-8. osztályosok korcsoportjában az agárdi Chernel iskola csapata (Csordás Eszter, Munkácsy Máté, Pence Álmos) jutott tovább az országos döntőbe. Az 5-6. osztályosok közül ugyancsak a Chernel iskola csapata (Horváth Réka, Juhász Lilla, Benkő-Kucsora Aliz) képviselheti Szolnokon a megyét. A 3-4. osztályosok között - holtversenyben - két csapat osztozik a megyei első helyen. Az Orsik Regina, Lovász Gábor, Németh Márton, illetve a Kindris Dóra, Papp Attila Dávid, Stefán Angelika Karina alkotta csapatot a házigazda Táncsics iskola állította ki. Mindkét csapat bejutott az országos verseny döntőjébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!