Székesfehérvár

2014.03.29. 14:32

A fogyatékkal élőkben is ott a tehetség

Székesfehérvár – A fogyatékkal élő gyerekek számára éppoly fontos a versengés és a pozitív megerősítés, mint egészséges társaiknak – hangsúlyozta Fülöp Anita.

Miskei Anita

Szerepelni nehéz, a közönség elé kiállni s megmutatni, mit is tudunk, mindannyiunk számára kihívás. A fogyatékkal élő gyermekek még nehezebb helyzetben vannak, hiszen nem tudják, miként is fogadják majd őket. Fülöp Anita az Arany János Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola intézményegység-vezetője, aki kiemelte, hogy intézményükben az elmúlt egy-két esztendőben arra törekedtek, hogy mind jobban nyissanak a városlakók felé. Fontosnak tartják, hogy megmutassák, milyen tehetségesek gyermekeik. Hisz a fogyatékkal élők is képesek arra, hogy megható, humoros vagy látványos előadásokkal varázsolják el közönségüket. Erre nyílott most is lehetőség.

Az Arany János Iskolában évek óta hagyománnyá vált a versmondásban, éneklésben tehetséges gyermekek megmérettetése. Az iskola diákjai nagyon készültek már a versenyre, volt, aki bátran kiállt, másokat biztatni kellett. A zsűri azonban minden produkció előadóját megdicsérte, mert a gyerekek sokat dolgoztak.

Az Arany János Iskola kis versmondóit ajándékkal is megjutalmazták. Kiemelték, fontos a dicséret (Fotó: Tósoki Attila)


– Hosszú évek tapasztalata alapján kijelenthetjük, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekeknek fokozottan szükségük van a pozitív megerősítésre – mondta Fülöp Anita. Hozzáfűzte azt is, hogy diákjaik sokszínűségét mutatja, az elmúlt tanévben ezt a programot kibővítették hangszeres versenyre, jövőre pedig a táncot is díjazni szeretnék majd.

– Idén a három kategóriában kiemelkedően sok, 68 gyermek vett részt a megmérettetésen. A zsűri elnöke Bartyik Mihályné igazgató volt. Az ének és hangszer kategóriát Páll Kata zenetanár, a versmondókat pedig Mészárosné Törzsök Zsuzsanna intézményvezető-helyettes méltatta. Fülöp Anita összegzésként hangsúlyozta, ezek a gyermekek különlegesek, produkcióik meghatották a közönséget s a tanárokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!