Székesfehérvár

2016.09.30. 16:25

A Hóvirág volt a legjobb

Székesfehérvár - Az Alba Regia Nyugdíjas Egyesület által negyedszer megrendezett történelmi vetélkedő-sorozat döntőjében a Hóvirág csapat győzött.

FMH-információ

Az egyesület 2013, a Szent István Emlékév óta minden évben megszervezte történelmi vetélkedő-sorozatát klubjai számára. Három éve Szent István, utána Szent László, tavaly Könyves Kálmán és kora volt a téma, idén az 1105-1141 közötti, Könyves Kálmántól II. Béláig tartó időszakot dolgozták fel.

Ez volt a negyedik vetélkedő. Komoly felkészülést igényelt, sokrétűek voltak a feladatok Fotó: ÖKK

A komoly felkészülést és szellemi munkát, aktivitást és kreativitást egyaránt igénylő vetélkedő elődöntőjét májusban rendezték. A csapatok közül hat jutott tovább a mai fináléba kilencven százalékosnál is jobb teljesítménnyel. A döntő megkezdése előtt Csetényi Attiláné, az ARNYE elnöke köszöntötte a megjelenteket a Hiemer-ház Báltermében. Megköszönte a csapattársak felkészülését, biztatta őket. Azzal zárta gondolatait, hogy számukra nagyon fontos a szülőföldhöz való ragaszkodás, a lokálpatriotizmus és a szellemi örökség átadása a jövő nemzedékeinek.

A döntőben háromfős csapatok vettek részt, a zsűriben Csurgai Horváth József, a Városi Levéltár és Kutatóintézet igazgatója, Horváth Péter, a levéltár munkatársa és Mózessy Gergely, az Egyházmegyei Gyűjtemény igazgatója foglalt helyet. A feladatok rendkívül sokrétűek voltak: villámkérdések, feleletválasztós kérdések, régi fehérvári képek felismerése, egyenes kieséssel járó kérdések és ötperces kiselőadások megtartása is szerepelt köztük.

A tizenegy feladatból álló döntő a Hóvirág csapat győzelmével zárult, a második a Vízipók, a harmadik a Vízügy 1. csapata lett. A negyedik helyen a Vízügy 2., az ötödiken a Rozmaring, a hatodikon a Koktél csapata végzett. A résztvevők emléklapot, könyvjutalmakat, az önkormányzat ajándékait vették át és részt vesznek egy egynapos buszos kiránduláson is.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!