Székesfehérvár

2017.03.27. 17:08

A közösség színháza

Székesfehérvár - Példaértékű az együttműködés a fenntartó önkormányzat és a színház között, és ez a teátrumnak nagy biztonságot jelent.

Szabó Zoltán

Egyebek között ez hangzott el azon a sajtótájékoztatón, amit hétfőn tartottak a Vörösmarty Színház kávézójában. Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat teljes bizalmáról biztosította Szikora János igazgatót, amikor 2022-ig egyhangúlag megerősítette pozíciójában. Ez pedig országosan is pozitív üzenet. Mint mondta, szakmai döntés született, amely egyben közéleti is, hiszen a közgyűlés, benne a különböző pártfrakciókkal, határozott így. A fenntartó dolga, hogy a jogi, pénzügyi keretrendszert biztosítsa, és elvárja, hogy ezeket a kereteket a színház betartsa. Ugyanakkor ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy tartalmi kérdésekbe beleszólna az önkormányzat, legfeljebb annyiban, hogy minél több, különböző ízlésvilágú ember igényét elégítse ki a teátrum.

Amikor öt éve elkezdték, azt a szlogent választották, hogy a közösség színháza lesznek, emlékeztetett Szikora János. A visszajelzés pedig egyértelmű: mind a szakmai, mind az önkormányzati bizottság, és a közgyűlés is egyöntetűen formált véleményt a munkájukról és az elképzeléseikről. A fenntartó és a színház szoros kapcsolata nélkül pedig eredményeiket nem tudták volna elérni.

Példaértékű tehát a kapcsolat, amely a teátrum számára nagy biztonságot jelent. Hangsúlyozta, hogy továbbra is a műfaji sokszínűség, az irodalmi értékek képviselete és a nívós szórakoztatás határozza majd meg műsortervüket. S mint arról már beszámoltunk, az egyhangúlag támogatott pályázatukban vannak olyan újdonságok, nagy tervek, amelyek a következő öt évben megvalósulhatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!