Székesfehérvár

2016.08.26. 13:32

A lakók már nem szívesen nézik a holdbéli tájat

Székesfehérvár - Akár egy holdbéli táj - így is lehetne jellemezni a valaha szebb napokat látott volt játszótér helyét a Rác utca közelében. A lakók már nem szívesen nézik.

S. Töttő Rita

Több lakótársa nevében írta levelét olvasónk, aki a Rác utca 1-3. számú tízemeletes ház közelében lévő egykor volt játszótér kapcsán érdeklődött, melyet egy éve lebontottak.

Mint írja, „az intézkedők javára legyen mondva, hogy az idén ehhez közel építettek egy nagyobbat.” Viszont megfogalmazta azt is: „a régi játszótér helye most úgy néz ki, hogy eléje ki lehetne írni egy festmény címét: Tájkép csata után!”

Pár képet mellékelt is az említett helyszínről, amelyen valóban látszik, hogy valaha jobb napokat látott a terület.

(olvasói fotó)

„Jelenleg a gyerekek építgetnek a kockakövekből, vagy körbebiciklizgetik a gyom által felvert helyeket. Szeretnénk, ha az illetékesek parkosítással, vagy esetleg a kisebb gyerekek részére biciklipályával lepnék meg a környékbelieket. De bármivel, csak szép, rendezett lenne végre ez a terület...” – vetette fel olvasónk.

Kérése, kérdése nem maradt parlagon, Viza Attila, a körzet önkormányzati képviselője, valamint   a Városgondnokság közösen válaszoltak a felvetésre. Kiderült, hogy korábban több lakossági jelzés alapján került sor a játszótér elbontására, amelyet egy több eszközzel felszerelt, Csapó utcai zöldterületen kialakított új játszótér váltott ki. Viza Attila, a körzet önkormányzati képviselője a hozzá érkezett megkeresések alapján kétféle hasznosítást tart elképzelhetőnek a korábbi játszótér területén: egy streetball pálya kialakítása, illetve egy magasított virágágyásokkal kialakított zöldterület is felmerült.

Ám a  „ hanghatások” miatti korábbi lakossági panaszok alapján most úgy néz ki, hogy nem a pálya, hanem a zöldfelület növeléséről és a virágosításról kezdte meg az egyeztetést a Városgondnoksággal a körzet képviselője.

A körvonalazódott tervek nem sokára beérhetnek, derült ki Viza Attila válaszából, aki szerint a terület beültetését a nyári forróságban a szakemberek nem javasolták. Ennek persze érthető oka van, a nyári melegben nem szakszerű az ültetés.

Ám, úgy tűnik, hogy   a már egyébként is tervezett fejlesztés, illetve a terület helyreállítása már most  ősszel megvalósulhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!