Speciális szemüveggel segít a Lions Klub a rászorulóknak

A látás új örömét adják

2011. november 17., 06:28 szerző: Házi Péter
Székesfehérvár - Több százezer forint értékű, különleges szemüvegekkel segítette, segíti az Első Lions Klub a rászorulókat.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']:
G->reklam_mentes: 0

A Székesfehérvári Első Lions Klub tavaly ünnepelte létrejöttének tizedik évfordulóját. A karitatív céllal alakult  fehérvári klub tagjai elsősorban azon embertársainknak próbálnak segíteni, akik nem kapták meg az élettől a látás képességét, vagy később romlott meg a látásuk, vesztették azt el. Mint ahogy Kirst László látszerész, a klub elnöke fogalmaz, tavaly és idén tizenöt, az ország különböző részéből érkezett  embernek segítettek a személyre szabott, speciális lencsét hordozó szemüvegekkel: - A különleges vizsgálati módszerek és  lencsék előállításának költsége meghaladja a százezer forintot, amit sokan nem tudnak megfizetni. Óriási öröm, amikor embertársunk sírva mondja a szemüveggel az orrán: "Hihetetlen, de látok!" Volt olyan hölgy, akinek a látását tizenhat prizma segítségével tettük helyre!

A Lions Klub idén nyáron  együttműködést kötött a fehérvári Arany János Speciális Szakiskolával, amely a klub rendezvényeit kulturális programokkal támogatja. A Lions Klub pedig a gyermekek képzéséhez szükséges bemutató-, taneszközök beszerzésében segít, és a gyermekek üdültetéséhez anyagi támogatást ad. Augusztusban - ezt már Zsirainé Papp Ottiliától, a klub médiakapcsolattal megbízott tagjától tudtuk meg  - például százezer forinttal segítették a gyermekek üdültetését. Ezen kívül a klub tagjai meglátogatták a gyerekeket a velencei táborban, ahol   a fiatalok  saját maguk által készített kézműves ajándékkal viszonozták a klub ajándékait.
A Székesfehérvári Első Lions Klub most szombaton tartja hagyományos jótékonysági bálját, november 26-án pedig  a Diabétesz Világnapja alkalmából négy  megye részvételével szerveznek tudományos konferenciát és kiállítást  a Lions Klub  társszervezésében.

Házi Péter

2011. november 17., 06:28 szerző: Házi Péter

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...