Székesfehérvár

2016.08.26. 16:45

A legjobbak között

Székesfehérvár - Négy éve tizennégy táncossal indult el a Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesület, mára már a Magyar TáncSport Szakszövetség is számon tartja őket.

FMH

Benedek Dóra, az egyesület elnöke, illetve valamennyi csapat edzője elmondta: klubban nemcsak hobbi szintű táncoktatás folyik, hanem magas színvonalú edzések, amelyek eredményeként az országos megmérettetéseken is mára már a legjobbak között végeznek a gyerekek. A fiatal egyesület éremtábláján 46 arany, 29 ezüst és 22 bronz medál csillog. Négy korosztályban versenyeznek a lányok, illetve fiúk. A fehérvári rockysoknak nincs okuk panaszra, formációik között van országos bajnoki címet nyert csapat is, illetve több olyan, amelyik dobogós helyen végzett országos versenyen. Hatalmas elismerés, hogy az eredmények révén a fehérvári egyesületet már a Magyar TáncSport Szövetség is számon tartja.

Benedek Dóra vezetésével már a következő szezonra készülnek az egyesületben a gyerekek  Fotó: fehervar.hu

Az egyesületnek közösségformáló ereje van, nemcsak a lányok között szövődik barátság, hanem a szüleik között is. Szeretet szövi át az egészet - mondja az edző, és ettől működik így, ez mozgatja. Ennek a harmóniának a megteremtése mögött persze sok munka van. A gyerekek személyiségét is formálni kell. Ennek a legjobb módja az iránymutatás és a sok beszélgetés. Mindezeken keresztül pedig a legfontosabb az, hogy a sport által értéket kapnak. Ahhoz, hogy valaki versenyszerűen tudja művelni ezt az összetett sportágat, több elvárásnak kell megfelelni. Fontos a jó mozgáskoordináció, az a gyorsaság, a dinamikus mozgásnak megfelelő izomzat, a formációknál a térlátás és az állóképesség is, ezért az edzéseken, amelyeket már augusztusban elkezdtek, a rocky mozdulatokon kívül végeznek erősítést és állóképességfejlesztő gyakorlatokat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!