Székesfehérvár

2016.08.24. 20:11

A maffia ételt visz - A bringások közösséget teremtenek, másokon segítenek

Székesfehérvár - Különösebb hűhó nélkül betette a lábát (kerekét) a városba a maffia... A budapesti, debreceni, pécsi, szegedi példa után Fehérváron is megalakult a Bike Maffia csoport.

Kocsis Noémi

Innovatív módon közvetlen segítő munkát végezni az arra rászorulóknak - ezzel az alapcéllal alakult meg 2011-ben budapesti kerékpáros fiatalok részvételével az első, a fővárosi, dinamikusan gyarapodó létszámú, szigorúan civilekből álló csoport.

A három hete alakult szerveződés tagja közül páran - eltökéltek, megmozgatnák az állóvizet (Fotó: Baki György)

Az adománygyűjtés mellett közösségi főzésekkel, menhelyek, vagy rászoruló családok támogatásával is segítenek, de részt vettek az árvízi mentésben is, legutóbb pedig hajléktalanok között szerveztek alkotói akciót. Az ország több pontjához hasonlóan már a Királyok városában is megalakult a csoport, alig egy hónapja, de máris részt vállaltak egy másik civil szerveződés, a Fehérvári Heti Bevető tevékenységéből, s a legutóbbi rózsaligeti ételosztásról már a Fehérvár Bike Maffia kerékpáros önkéntesei szállították ki a meleg ebédet azoknak az embereknek, akik pénz hiányában még az ételosztásra sem tudnak elutazni, vagy egészségügyi állapotuk nem engedi meg azt. A kerékpáros „maffiatagoknak” köszönhetően ezen a vasárnapon így hét, sokszorosan rászoruló kaphatta meg az ételt. A csoport szeptember 3-án közösségteremtő főzést is szervez a Parabában - csatlakozni lehet hozzájuk, hiszen a segítség e városban is mindig elkél.

Címkék#Bike Maffia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!