Székesfehérvár

2017.03.25. 16:07

Ismét Szatmárnémetibe került A mi Európánk vetélkedő kupája

Székesfehérvár - Tizenkét csapat részvételével zajlott szombaton a Németh László Általános Iskolában A mi Európánk című nemzetközi műveltségi vetélkedő döntője.

Kocsis Noémi

A Tarsoly Ifjúságért Egyesület szervezte programon székesfehérvári, szolnoki, pécsi, nagymegyeri, veszprémi, csíkszeredai, óbecsei, salgótarjáni, kunszentmiklósi és budapesti háromfős csapatok adtak számot tudásukról az Európai Unióval kapcsolatban. A középiskolás diákok a vetélkedő előtt már reggel részt vettek egy akadályversenyen és egy faültetéssel egybekötött megemlékezésen a pákozdi katonai emlékparkban. Az ebédszünetet követően került sor a hatalmas, az unió zászlaját formázó torta felvágására, majd folytatódott a vetélkedő, melyet végül szoros küzdelemben ismét a tavalyi nyertes, a szatmárnémetiek háromfős, Vadakat terelő juhász elnevezésű csapata nyert meg. Kürti Tünde felkészítő tanárnő diákjai - Lázin Áron, Nagy Balázs és Nagy Dávid - a Kölcsey Ferenc Főgimnázium tanulói.

A második helyen a pécsi Leöwey Klára Gimnázium csapata, a GreenPass, a harmadikon pedig a Tiszapartisok nevű csapat, amely a szolnoki Városi Kollégium Tiszaparti Tagintézményéből érkezett. A nyertesek értékes nyereményekkel gazdagodtak, az első csapat a kupán kívül egy brüsszeli tanulmányúttal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!