Székesfehérvár

2013.04.18. 12:46

A pazarlás ellen - Comenius iskolai együttműködés a Kodályban

Székesfehérvár - Külföldi diákok vendégeskednek a napokban az egyik fehérvári iskolában, ahol igen tartalmas programokon vesznek részt.

Tihanyi Tamás

Az egész életen át tartó tanulás programjának egy része a Comenius iskolai együttműködés, amelyben különböző közoktatási intézmények diákjai és tanárai közösen dolgoznak egy adott,  pályázatban vállalt feladat teljesítésén. A projektmunka része, hogy a partnerek időnként személyesen is találkoznak, így lehetőségük nyílik egymás megismerésére.

A fiatalokat arra ösztönzik,  hogy felelősségteljes fogyasztókká váljanak - cserediákok a Kodályban (Fotók: Lovász Lilla)

A Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola 2012 tavaszán adta be a Tempus Közalapítvány által kiírt pályázatot, amelynek során két tanéven át öt ország (az Egyesült Királyság, Németország, Spanyolország, Törökország és Magyarország) egy-egy iskolája dolgozik a közös projekten. A jelmondat:  Waste not want not. A fiatalokat arra ösztönzik,  hogy felelősségteljes fogyasztókká váljanak és  kerüljék a fogyasztói társadalomra olyan nagymértékben jellemző pazarlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!