Székesfehérvár

2009.05.30. 02:29

Álmodozások sora: felhők és virágok

Székesfehérvár - Lépten-nyomon akad még ma is ámuldoznivaló a város főterén. Már csak a kegyes időjárásban reménykedünk.

Kocsis Noémi


A város főterére újra virágkompozíciókat álmodtak a virágkötők
Fotó: Nagy Norbert

Ahol a télen kürtőskalácsosok és gyertyamártók árultak, most a kortárs honi dizájn prominens kereskedői várnak vevőre: ma még be lehet szerezni néhány másnak-biztos-nincs kincset, öltözék-kiegészítőt, játékot az idén első alkalommal megrendezett Art Placc színes forgatagában.

Portékavásárlás közben a fejünket a téren itt-ott elhelyezett különleges növénykompozíciók láttán is forgatni fogjuk, pünkösdhétfőig láthatóak ugyanis nyolc helyi virágkötő, valamint az idén egy új szereplő, az Arany János iskola 11. osztályosainak (a virágosztály ) csodái. A középületeken elhelyezett kompozíciókra, az idei Virágálom-bemutató szereplőire a városháza portáján elhelyezett dobozba szavazni is lehet.

Tegnap még egy különleges látványosságnak adott helyet a történelmi belváros: a Kortárs művészeti fesztivál, illetve a Terembura Egyesület meghívottjaként a Tintaló Társulat a gyerekeket szórakoztatta egy apró, csíkos cirkuszsátorban, amelybe - fájdalom - a szülők csak kis lyukakon kukucskálhattak. De azért szerencsére így is látható volt a míves bábok jelenete. A minicirkusz szomszédságában egy pilóta lepkefogós felhővadászatra csalogatta az aprónépet, akik nagy kacagással ültek be a kis, vászon repülőbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!