Székesfehérvár

2016.10.13. 10:22

Az alkotó lerántja a leplet

Hogyan csinálja? – Az alkotó lerántja a leplet: a Székesfehérvári Művészek Társaságának Szombati házigazda sorozatában Pintér Balázs szobrászművész – a Pelikán Galériában péntekig látható Emberi lépték című tárlat egyik kiállítója – tart nyílt napot a Pelikán Galériában, október 15-én, 13-tól 18 óráig.

Szabó Zoltán

Pintér Balázs szobrászművész lesz a szombati házigazda (Fotós: Molnár Artúr)

Az érdeklődők betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé.

A festészet napját is köszöntik szombaton, október 15-én a Pelikánban, mégpedig Revák István festőművész vezetésével, 14-től 17 óráig. Október 18-a Szent Lukács, a festők patrónusának ünnepnapja, A magyar festészet napját pedig 2002 óta rendezik meg. Az évek folyamán országos, sőt határon túlra nyúló, többnapos rendezvénnyé nőtte ki magát a kezdeményezés. Ehhez csatlakozik immár 2008 óta a Székesfehérvári Művészek Társasága is. Ebből az alkalomból a társaság tagjai alkotnak majd a galériában, a látogatók pedig bepillantást nyerhetnek a festészet műhelytitkaiba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!