Székesfehérvár

2015.03.19. 19:15

Az ARAK-atléták és az Óbudai Egyetem megállapodása

Székesfehérvár – Csütörtökön együttműködési megállapodást írt alá az ARAK atlétikai szakosztálya és az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara.

Silye Sándor

Az ARAK-ban nagy hangsúlyt fektetnek a tanulásra. A megállapodás, amelyet Hirt Károly és Györök György dékán írt alá, a székesfehérvári atlétákat segítheti a tanulás és a sportkarrier összeegyeztetésében. Cser-Palkovics András polgármesterrel arról beszéltünk, hogy a most aláírt egyezség nem csak város-marketing, de városépítés is.

– Így van! Fontos, hogy sikerült a műszaki felsőoktatást megerősíteni, a duális képzést beindítani, az Alba Regia Műszaki Kart megalapítani. Másik büszkeségünk a Regionális Atlétikai Központ, az itt szerveződő utánpótlás-akadémiai műhelymunka. A létesítmény és az ARAK az ország atlétikai életének egyik központjává emelte városunkat. A mai együttműködési megállapodás jó példája annak, hogyan dolgozhatnak közösen a fehérvári intézmények, és hogyan erősítheti mindez a város jövőképét. A jövő mérnökei, a jövő atlétái is tervezhetik a jövőjüket Székesfehérváron – mondta.

Tény: az ARAK segít az egyetemnek, hogy okos atléták tanuljanak ott, az egyetem meg kisportolt művelt emberfőkkel gyarapíthatja a várost.

– Meggyőződésünk, hogy olyan kiváló fiatalokat szeretnénk az egyetemünkön látni, akik önmagukkal harmonikusan, ép testben élnek. Jó kezdeményezés mellé álltunk – jelentette ki Györök György.

Hirt Károly és csapata a legújabb kori honi egyetemi sport úttörői lehetnek.

– Szerencsésnek mondhatnánk, ha a mostani lenne az első lépés ez irányba, s az út nem rekedne meg itt. Akadémiai ösztöndíjat adtunk eddig is a jól tanuló, jól sportoló atlétáinknak. Tudjuk: a jól tanulókból lesznek a jó sportolók, fontos, hogy a tehetségeink itt maradjanak a városban, és máshonnan is ide jöjjenek a tehetségek – vélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!