Székesfehérvár

2014.06.29. 16:50

Az utolsó soproni diplomák

Utoljára vették át a Nyugat-magyarországi Egyetem diákjaként oklevelüket a „geósok”. Keddtől az Óbudai Egyetemhez tartozik a kar.

Klecska Ernő

A Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kara 79 végzős hallgatója vehette át oklevelét szombaton a városházán. Ezek voltak az utolsó utolsó soproni diplomák, július 1-től ugyanis az Óbudai Egyetem veszi át a képzést. átadták az utolsó soproni diplomákat, július 1-től az Óbudai Egyetem veszi át a képzést. Nappali tagozaton földmérő és földrendező mérnök alapszak geoinformatika szakirányon 8, földmérő és földrendező mérnök alapszak földrendezői szakirányon 4, igazgatásszervező szakon 29 tanuló tett sikeres záróvizsgát.

Busics György, a geoinformatikai kar dékánja adta át az okleveleket a végzősöknek a városházán

Náhlik András általános rektor-helyettes a kar munkatársainak azt kívánta, hogy konstruktív és jó légkörben folytathassák tovább az új szervezeti felállásban is a munkát. Mint lapunk megírta: július 1-től a Geoinformatikai Kar az Óbudai Egyetem keretében az Alba Regia Műszaki Kar részeként Fehérváron működik tovább.Busics György, a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Karának dékánja is megköszönte a diákok, szülők, valamint a tanárok áldozatkészségét, illetve reményét fejezte ki, hogy az itt létrejövő közösségek a jövőben is megmaradnak.

A „Geó” jogelődje 50 éve, 1964-ben bocsátotta ki első végzőseit. A jogutód intézmény most díszokleveleket adományozott azoknak, akik ezt írásban kérték. Az ünnepség végén Vincze László nyugalmazott főiskolai docens, aki hosszú éveken át szolgálta a GEO-t, és Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere, aki a GEO székesfehérvári megmaradásáért, és a közalkalmazottak munkahelyének megmentéséért folytatott küzdelem élére állt, kapta a GEO emlékérmet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!