Székesfehérvár

2016.08.22. 19:55

Balesetveszélyes a Géza utcából való kihajtás?

Székesfehérvár - Nehéz kihajtani a Géza utcából a Királysorra - 2015 nyarán ezért született a döntés, hogy körforgalmat alakítanak ki e kereszteződésben. Olvasóink szerint a balesetveszély most is fenn áll.

Sebestyén Lilla

A Királysor-Géza utca kereszteződésében kiépített körforgalmat tavaly decemberben adták át. A közepén kialakított járható szigetre azért volt szükség, hogy a buszok is problémamentesen elférjenek, azonban a láthatatlan kör miatt sokan még mindig a régi, forgalmi rend szerint közlekednek. Több olvasónk is jelezte, hogy a Géza utcából való kihajtás még most is problémás, balesetveszélyes.

A tábla jelzi, de a körforgalom maga bizony nem igen látszik Fotó: Molnár Artúr

- Idővel egyre többen szoknak hozzá. hogy egy körforgalom van az említett kereszteződésben, tehát annak elsőbbséget kell adni, aki már bent tartózkodik. A gond azokkal van, akik lassítás nélkül, az elsőbbségadás kötelező táblát figyelmen kívül hagyva kanyarodnak be. Azt tudom tanácsolni, hogy a Géza utca felől érkezők legyenek körültekintőbbek és ha ugyanabban a pillanatban érkeznek a körforgóhoz, egy olyan sofőrrel, aki a Királysor felől jön, akkor engedjék be maguk előtt a körforgóba. A sebességkülönbség miatt, ők így is- úgy is elsőbbséget fognak élvezni - mondta el Varga József, az egyik fehérvári autósiskola ügyvezetője, oktatója, aki azt is hozzátette: A körforgalom, még mindig jobb annál, ami régen volt.

Májer László rendőr százados arra is rávilágított: a körforgó körül kialakított járdaszigetek biztonságosabbá tették az átkelést a gyalogosok számára, ami semmiképpen sem elhanyagolható szempont.

- Az átalakítás, a forgalmi rend változás előtt évente hat-hét esetben is intézkedniük kellett a rendőröknek az említett kereszteződésben. Az átadás óta viszont eddig csak egyetlen egy esetben volt erre szükség. Úgy vélem, ha a sofőrök mindegyike figyelembe venné a körforgalom előtt kihelyezett táblát és lelassítana a behajtás előtt, akkor elkerülhetőek lennének a balesetveszélyes helyzetek és nem lenne probléma - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!