Székesfehérvár

2014.05.03. 10:50

Ballagás Székesfehérváron - Diákéletet, vidámságot kapott tőlük a város

Szombaton reggel a Himnusz hangjaival kezdődött meg 1767, Székesfehérváron végzett középiskolás diák központi ballagóünnepsége.

Kocsis Noémi

Kovács Ákos: Azért vagy itt című versét Bukosza Zita, az idei Versünnep nyertese mondta el, majd Cser-Palkovics András polgármester köszöntőszavai következtek: - Tőletek ez a város nagyon sokat kapott - mondta a ballagóknak -, vidámságot, diákéletet, programokat, rengeteg tehetséget. Szavai végén arra kérte a végzősöket, minél nagyobb számban boldoguljanak majd Székesfehérváron a későbbiekben is.

- Sok sikert és jó küzdelmeket! Ez a város mindig hazavár - nyomatékosította a városvezető.

Idén a műsort a Vasvári Pál Gimnázium diáksága adta, színpadra állt a Sakk Énekegyüttes, őket Sipos Imre, köznevelésért felelős helyettes államtitkár követte, tréfás köszöntőjével. Az ünnepek fontosságáról szólva kívánt a végzősöknek valódi ünnepeket és nagy találkozásokat.

A ballagók nevében a vasváris, volt 12 D-s Ruff Edina búcsúzott tanáraiktól, iskoláiktól, a középiskolás diákélettől, majd az Ertl Band muzsikált, a hagyományos szalagfelkötés után pedig a Szózat hangjai után oszlott szét a Városháza előtt összegyűlt tömeg, hogy elkísérje a diákokat saját iskolájukba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!