Székesfehérvár

2017.04.10. 19:58

Csajos est az evésről Székesfehérváron

Székesfehérvár - Csajos est lesz a Barátság moziban április 13-án, 18 órától.

Szabó Zoltán

A téma ezúttal az evés- és testképzavarok. Levetítik az Őrült boldogság című filmet is.A testünkre vonatkozó elvárások egyre nagyobbak, és az azzal kapcsolatos kényszerek egyre gyakoribbá válnak. Az utóbbi két évtizedben az evészavarok különböző formái sorra megszaporodtak mind a nők, mind a férfiak körében.

Mik is azok az evészavarok és a velük együttjáró testképzavarok, hogyan alakulnak ki, hogyan befolyásolják életünket, és mi lehet a kiút? Egyebek között erről is beszél az esten a vendég, Babusa Bernadett klinikai szakpszichológus.A beszélgetés után vetítik az Őrült boldogság című, 2016-os olasz filmet, amelyet Paolo Virzi rendezett.

A történetben Toszkána egyik pszichiátriai intézetében találkozik két nő. Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi) és Donatella (Micaela Ramazzotti) háttere és múltja különböző: az egyikük mániákus hazudozó, a másik pedig mélydepressziós, azonban valamiért mégis egymásra találnak, és amikor lehetőségük nyílik rá, a barátnők együtt szöknek meg. Menekülésük során olyan kalandokba keverednek, ami örökre megváltoztatja az életüket: utazásuk egyszerre örömteli és szomorú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!