Székesfehérvár

2016.08.31. 15:40

Csúf falfirkákból vidám graffiti - Egy éjszaka alatt rondították össze a falakat

Székesfehérvár - Az obszcén rajzoktól a tiltott jelképekig, számtalan fekete graffitivel csúfította el valaki egy éjszaka alatt a Hétvezér iskolát. Ám jött egy mentő ötlet és a förmedvények eltűntek.

Házi Péter

- Az iskola külső falaitól a padokon át az udvari kis házig valaki vagy valakik mindet összefújtak önkényuralmai jelképekkel, obszcén rajzokkal, mégpedig egy éjszaka alatt, valamikor augusztus közepén - panaszolta lapunknak Lángfalvy Péterné, a Hétvezér Általános Iskola igazgatója.

Milán vidám képekkel takarta el a ronda falfirkákat
Fotó: iskola

A legnagyobb gond az volt, hogy a clasp rendszerű falakról nem olyan egyszerű nagynyomású tisztítóval letakarítani a förmedvényeket, ugyanis a falban lévő gyöngykavics meglazulhatnak és így kipotyoghatnak a vízsugártól. Ezért aztán más megoldás után kellett nézni.

- A kollégáknak ugrott be Varga-Márfy Milán neve, aki korábban az iskolánk tanulója volt és foglalkozik legális graffitik, falképek készítésével, például az egyik fehérvári hotel udvarán is van alkotása. Milán azonnal igent mondott az ötletünkre és vidám, színes grafikákkal fedte el a csúfságokat a falakon.

Egy matekkönyvet is felfestet a falra csak úgy nosztalgia gyanánt - mondta az igazgató.

A kis házról és az udvarról még el kell tüntetni a förmedvényeket
Fotó: iskola

Az udvari kis házon és a kinti betonasztalokon, padokon sajnos még ott díszelegnek a fekete jelképek, ezeket a remények szerint a Székesfehérvári Intézményi Központ tünteti majd el szürke betonfestékkel. A kis ház falát egyébként eleve graffiti falnak szánta az iskola, most ismét fehérre festik, hogy oda a diákok értelmes, kedves dolgokat alkothassanak majd. És persze remélik, hogy többet nem jön éjszaka a fekete festékkel garázdálkodó graffitis.

Címkék#graffiti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!