Székesfehérvár

2016.02.14. 18:19

Curie-döntő a Táncsicsban

Székesfehérvár - Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Curie természet- és környezetvédelmi emlékverseny területi döntőjét a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában.

Buthy Lilla

Tizenhat csapat versenyzett szombat délelőtt a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskolában. A levelező fordulók utáni legjobbakat hívták be a területi döntőre. Már ez utóbbiak is mélyreható kérdéseket boncolgattak, a gyerekeknek sokat kellett kutatniuk a különféle környezetvédelemmel kapcsolatos témákban.

- Minden korosztályban van táncsicsos csapat. A versenyt, amely a fiatal tehetségeket karolja fel, minden évben nagyon várják - kezdte Csimáné Kiss Ilona igazgató.

Hozzátette: - Háromfős csapatban dolgoznak a gyerekek, a közös munkán van a hangsúly. A feladatok között találunk kifejtőset, kísérletezőset és különféle izgalmas rejtvényeket is. A legtöbb példa most a klímaproblémával foglalkozik, de vannak megoldandó kérdések a nemzeti parkokkal és hazánk természetvédelmével kapcsolatban is.

Az igazgatónő azt is hangsúlyozta, a Táncsics már öt éve ökoiskola, így a mindennapokban is nagy hangsúlyt kap a környezettudatosság: - Ez a cím kötelez minket. A gyerekek már hozzászoktak, hogy szelektíven gyűjtjük a hulladékot, mindig van projekt-hetünk, odafigyelünk az energiatakarékosságra is. Próbálunk minél több figyelmet irányítani a környezetvédelemre, hogy olyan felnőtteket neveljünk, akik vigyáznak a környezetükre - fogalmazott az igazgatónő.

A versenyen 3-4., 5-6. és 7-8. osztályos kategóriákban mérték össze tudásukat a tanulók. A kategóriák győztes csapatai vehetnek részt az áprilisi döntőn, Szolnokon.

A területi Curie Környezetismereti Verseny eredménye: 3-4. évfolyamon első helyezett: Sóti Péter, Dudás Károly a Táncsics Mihály Általános Iskolából

5-6. évfolyamon első helyezett: Csegezi Csongor, Helmrich Márton, Erős Áron a Táncsics Mihály Általános Iskolából

7-8. évfolyamon első helyezett:Csákvári Gréta, Petneházi Dorina, Koródi Nándor.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!