Székesfehérvár

2015.02.27. 19:36

Diplomamentő program: Senki nem marad le

Székesfehérvár – Meghosszabbították a diplomamentő programot, hétfőtől 240 és 360 órás tanfolyamokra jelentkezhetnek az érintettek.

Buthy Lilla

Hétfőtől már fent lesznek a meghirdetett képzések az oldalon, így kapnak újabb esélyt azok, akik nem kerültek be az első körbe, vagy nem is jelentkeztek a diplomamentő programba. Vargha Tamás, Székesfehérvár országgyűlési képviselője a pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, még mindig 20 százalék körül mozog azoknak a száma, akik ugyan sikeres záróvizsgát tettek a felsőoktatásban, de nyelvvizsga hiányában mégsem tudják kézbe venni a diplomájukat. Kiderült, ez nem csupán a fiatalok problémája: a regisztráltak fele harminc év feletti. Nekik nyújt segítő kezet a program, hogy a több éves tanulással eltöltött év ne vesszen kárba, és diplomásként jobb esélyekkel indulhassanak a munkaerőpiacon.

Pákozdi Szabolcs, az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője az első kör eredményeit és az újonnan meghirdetett képzéseket is ismertette. Az első fordulóban összesen 490 B2 komplex nyelvvizsgára felkészítő képzést indítottak el országszerte, és majd‹ 5414 fő vett részt a képzéseken, 84 településen. A tapasztalatok azt mutatják, az angol iránt van a legnagyobb kereslet, a programban résztvevők 77 százaléka választotta ezt a nyelvet, de emellett német és francia nyelvű képzéseket is biztosítanak. Korábban minden második jelentkező került csak be a képzésekbe, mert nem rendelkeztek megfelelő alapokkal, éppen ezért indítottak most 360 órás képzéseket. Országosan 230 tanfolyam indul a 360 órás képzés keretében, és kilencven 240 órás tanfolyam lesz elérhető. Fejér megyében 14 új tanfolyamra lehet bekerülni, egy sikeres szintfelmérőt követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!