Székesfehérvár

2017.05.29. 18:40

Döntő: Merjünk nagyok lenni! – Kis magyar tudománytörténet, diákoknak

Székesfehérvár – A kör bezárult. A tudománytörténeti vetélkedő megyei döntőjét hétfőn rendezték a Hunyadi szakgimnáziumban, ott ahol a vándorkiállítás első iskolai állomását annak idején megnyitották.

V. Varga József

A kis magyar tudománytörténet hétfőn visszaérkezett oda, ahonnan vándorútra indult, azaz az első iskolai állomásához, hogy helyet adjon a Magyarok Világszövetsége által meghirdetett országos tudománytörténeti vetélkedő Fejér megyei döntőjének.

A diákokra villámkérdések is vártak a döntőben Fotó: V. Varga József

Pálfi György professzor, a kiállítás alkotójának üzenetét Gál Erzsébet, a Kárpát-medence Természeti Értékeiért Alapítvány elnöke tolmácsolta. A vetélkedő megyei döntőjét Szepes András, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara elnöke és Boór Ferenc nyitotta meg.

A képzeletbeli dobogó mindhárom fokára a Hunyadi Mátyás Szakgimnázium diákjai állhattak fel a csapatversenyt, majd a kieséses egyéni viadalt követően. A győzelmet Tóth Fruzsina gyűjtötte be, megelőzve Magyar Rékát és Stupián Kingát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!