Székesfehérvár

2016.09.30. 20:20

Eggyel több műtő, rövidülhetnek a várólisták

Székesfehérvár – Ötvenmillió forinttal támogatja a város önkormányzata a Szent György kórház orr, fül, gégészeti műtőblokkjának fejlesztését.

Hajnal Csilla

A szerződést tegnap írták alá. Még félkésznek is alig nevezhető a műtő jelenlegi állapota, ezért igen aktuális, jókor jön ez a támogatás – mondta a Szent György kórház főigazgatója tegnap az egyelőre valóban kezdetleges állapotokat mutató helyszínen. Csernavölgyi István elmondta: az orr, fül, gégészet nagy komplexitású, sok beteget érintő szakterület, amelynek ellátása komoly feladatot ró az intézményre.

Csernavölgyi István (b) mutatta be a helyszínt, mellette Reiber István, a kép jobb oldalán Cser-Palkovics András Fotó: Molnár Artúr

- Infrastruktúrát kell teremteni, ehhez kértem a város segítségét. A kérés nyitott fülekre talált, a támogatásnak köszönhetően a meglevő kettő felújítása mellett egy új műtőt is kialakítunk, amelynek eszközbeszerzését is segíti az összesen 50 millió 800 ezer forint - emelte ki a főigazgató, aki hangsúlyozta: a várólisták rövidülése mellett az új technikák bevezetése is segíti majd a betegellátást.

A várossal való együttműködéssel kapcsolatban Csernavölgyi István arról is szólt: a kórház számára nagy jelentőségű az a projekt, amelyben az önkormányzat a pályakezdő orvosok lakhatását támogatja, segítve ezzel a munkaerőgondok megoldását, illetve azt, hogy a szakembereket hosszabb időre Fehérvárhoz kössék.

Az önkormányzat számára az egészségügy fontos terület, az itt jelentkező problémákat kiemelten kezeli, hiszen az itt élők szubjektív biztonságérzetét növeli, ha egy jól felszerelt, jó szakemberekkel ellátott intézmény van a közelükben - hangsúlyozta Cser-Palkovics András polgármester, aki elmondta azt is: a támogatásról szóló határozatot egyhangúlag fogadta el a közgyűlés, és minden bizonnyal a város polgárai is egyetértenek vele, hiszen a helyi gazdaság szereplői által megtermelt, iparűzési adóként befizetett forintok a fejlesztést segítik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!