Székesfehérvár

2017.03.28. 12:49

Együttműködési megállapodás: változatlanul szoros kapcsolatra törekednek

Székesfehérvár - Az Echo Innovációs Műhely pályázata nyerte el az idén is a Civil Információs Centrum címet az Emberi Erőforrások Minisztériumától.

Gábor Gina

A szervezet 2019 december végéig viselheti ezt a címet – jelentették be kedden azon a sajtótájékoztatón, amit a Fehérvári Civil Központban tartottak. Egyúttal Zugor Zsuzsanna,  a Echo Innovációs Műhely elnöke és Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke ünnepélyesen aláírták azt az együttműködési megállapodást, amely szerint 2019 végéig meghosszabbítják azt a szoros partneri viszonyt ami a közhasznú szervezet és az önkormányzat között évek óta fennáll. (Először 2015-ben kötöttek stratégiai megállapodást.)

A Fejér Megyei Civil Információs Centrum a Fejér megyei civil szervezetek működését segíti különböző szolgáltatásaival, tájékoztató rendezvények szervezésével, tanácsadásokkal, és pályázatok mentorálásával. Molnár Krisztián hangsúlyozta: a civil információs centrumra óriási szükség van, hiszen  afféle híd szerepet tölt be a civil szervezetek és az önkormányzatok között. Az elmúlt öt évben a centrum a civil szervezetek, megyei és helyi önkormányzatok, közigazgatási intézmények, egyházak számára nyújtott szakmai szolgáltatásokat: ezt a munkát ezután is folytatják. Az elmúlt időszakban kiemelt feladat volt segíteni a civil szervezeteket abban, hogy megfelelően működjenek a jogszabályi környezetben. A következő években uniós pályázatok mentorálásában segíthetnek, hogy a szervezetek hozzájuthassanak a megfelelő forrásokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!