Székesfehérvár

2014.10.21. 07:53

Éjszakai gyakorlat egy faipari üzemben Székesfehérváron

A feltételezett szituáció szerint a telephely 1200 négyzetméteres alapanyag tárolójában tűz keletkezett és egy munkavállalót nem találnak.

A Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság ellenőrző gyakorlatot szervezett a Lignum-Európa Kft. székesfehérvári, faipari tevékenységet folytató telephelyére, október 20-án.

A katasztrófavédelemre is igaz, hogy békeidőben kell felkészülni a háborúra. Az ipari üzemek biztonságos működéséhez szervesen hozzátartoznak a tűzoltók gyakorlatai is, akik a vállalat szakembereivel közösen szereznek tapasztalatokat, amelyek egy esetleges veszélyhelyzetnél szükségesek. A pontos és gyors döntéshozatal, továbbá azok végrehajtása nélkülözhetetlenek a hatékony kárfelszámolás érdekében.

Fotó: Farkas-Bozsik Gábor tűzoltó százados

A feltételezett szituáció értelmében a telephely 1200 négyzetméteres alapanyag tárolójában tűz keletkezett és egy munkavállalót nem találnak, akit egy felnőtt férfi testsúlyával azonos súlyú babával helyettesítettek. A gyakorlaton a fehérvári tűzoltók vettek részt, a tűzoltás vezetője mentési csoportot állított fel az eltűnt dolgozó kimentésére, valamint úgynevezett biztonsági tisztet is kijelölt, aki a beavatkozó tűzoltók biztonságára ügyelt. A felszámolás során nagy hangsúly került az összehangolt munkára, hiszen azonos időben kellett megszervezni az életmentést, a továbbterjedés megakadályozását és a tűzoltást. Összesen tizenöten gurították a tömlőket, kapcsolták a szerelvényeket annak érdekében, hogy felszámolják a feltételezett káresetet. Az esemény végső szakaszában Benke Dávid Dénes tűzoltó őrnagy, parancsnok értékelte az elvégzett munkát, és elfogadta a gyakorlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!