Székesfehérvár

2017.03.27. 20:14

Előbb az evangélium, utána az újság

Székesfehérvár - Pribenszky Gábort lakóhelye jobb megismerése sarkallta arra, hogy előfizetője legyen a Fejér Megyei Hírlapnak, 44 éve olvassa a lapot.

Miután 1972-ben állatorvosi diplomát szerzett Budapesten, 1973-ban, szintén fővárosi feleségével közösen, előbb Seregélyesre, majd három évvel később Székesfehérvárra költöztek.

- Szinte semmit nem tudtunk Fejérről, amikor erre a környékre kerültünk. Azért, hogy megismerjük a megyét, illetve a várost, úgy döntöttünk, hogy elkezdjük olvasni a Fejér Megyei Hírlapot.

Az újságból kaptuk meg azokat az információkat, amelyeket, mivel nem voltunk idevalósiak, egyikünk sem ismert. Pribenszky Gábor rendkívül korán, hajnalok hajnalán kel, így szokta meg. Ezért számára kifejezetten fontos, hogy a nyomdából mielőbb eljusson hozzá reggelente az újság.

- A napom úgy indul, hogy az interneten elolvasom az evangéliumot, ez az első. Utána reggel öt órakor Marcsi, a kézbesítőnk már hozza is az újságot.

Pribenszky Gábor 44 éve azért kezdte olvasni a Fejér Megyei Hírlapot, hogy jobban megismerje a megyét és a várost Fotó: A szerző

Ez a következő lépés. A család ilyenkor még alszik, én ekkor egyedül olvasom végig a lapot.

Amikor a feleségem fölébred - ő a reggeli mellett forgatja az újságot -, én már mondom is neki, hogy számomra melyik cikk volt érdekes, melyik tetszett.

Ha előző este nem értesült róla, akkor az aktuális számot a sportesemények áttekintésével kezdi meg, főleg a kosárlabda- és a jégkorongmeccsek eredményei érdeklik. Egyébként a hátsó oldal képregényével, érdekességeivel nyit.

Véleménye szerint egyértelmű, hogy a lap hírei segítik a mindennapokat, például az útfelújításokat soroló beszámolók, a traffipaxokról szóló jelentések. Nagyon tüzetesen átnézi a hétvégi programajánlókat is. Összességében a megyével kapcsolatos kulturális és sportesemények híreit követi leginkább figyelemmel az újság segítségével, s mint mondta, szívesen venne a lapban még több kultúrával foglalkozó cikket, kiállításokat elemző írásokat is. Bevallottan elfogult a képzőművészet és a gasztronómia iránt. Felesége a kézműves technikákat, a kreatív praktikákat bemutató írásokat kedveli nagyon.

Az újság lapszámait alapvetően ketten olvassák el, de gyakran előfordul, hogy a Budán élő, de Fehérváron felcseperedő gyermekeiknek is elviszik, főleg azon cikkek miatt, amelyek kötődnek a régi iskolájukhoz, fehérvári kapcsolataikhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!