Székesfehérvár

2014.11.20. 16:20

Előzetesben a késes rabló

Székesfehérvár - A Kelemen Béla utcai trafikban hétfőn rablási kísérletet elkövető és a helyszínen tetten ért rabló előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság.

Zsigó Ferenc

Mint azt korábban megírtuk, a 30 éves férfi október 21-én, november 11-én és 17-én két alkalommal megkísérelt kirabolni, egy alkalommal pedig kirabolt székesfehérvári dohányboltokat egy 20 cm pengehosszúságú késsel fenyegetve az eladót.

Október 21-én összesen közel 120 ezer forinttal sikerült a helyszínről elmenekülnie, azonban november 11-én az eladó ellenállása és az üzletbe belépő szemtanúk miatt, november 17-én pedig a rendőrség által szervezett figyelőszolgálat miatt hiusult meg a rablás.

Fotó: Koppán Viktor

Figyelemmel arra, hogy a gyanúsított munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, valamint arra, hogy rövidebb, mint egy hónap leforgása alatt három rablási cselekményt követett el, fennáll a veszélye annak, hogy a büntetőeljárás alól kivonná magát, megszökne, vagy elrejtőzne, illetőleg megélhetése fedezése céljából újabb bűncselekményt követne el. Ezért az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta a férfi előzetes letartóztatását, mely indítvánnyal a Székesfehérvári Járásbíróság egyetértett, és az előzetes letartóztatásról döntött.

Kapcsolódó cikk:

Késes rablót fogtak a zsaruk (frissítve videóval)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!