Erasmusos diákok fogadása a fehérvári városházán

2014. augusztus 26., 15:50 szerző: Sebestyén Lilla
komment
Székesfehérvár -– Hatvanhárom diák megy külföldre tanulni az Erasmus program égisze alatt. A Városháza dísztermében búcsúztak el tőlük.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Két éve, hogy a Belvárosi I. István Középiskola diákjai először kijutottak külföldre a Leonardo-program keretében. Most egy kicsi változtatással, de idén is elutaznak ki Angliába, ki Németországba.

A szakképzésben résztvevő tanulók három hetet töltenek majd idegenben, ahol lehetőségük lesz kipróbálni magukat a választott szakmában, nyelvet tanulni és nem utolsó sorban, megismerni egy másik kultúrát.

Fotó: Horvát Renáta és Sebestyén Lilla

– Idén, szerencsére sikerült elérni, hogy az összes tagintézmény részt vegyen az Erasmus programban. Rengeteg volt a jelentkező, így a tanulmányi eredmények és a nyelvismeret alapján döntöttünk – mondta el Tóth Katalin, az iskola igazgatója kedden délelőtt a Városházán, ahol – a hagyományokhoz híven – a polgármester búcsúztatta el a kiutazó hatvanhárom diákot. A tervek szerint az első turnus augusztus 31-én indul az utolsó pedig október közepén érkezik vissza.

Izgatott vagyok, hiszen ez egy hatalmas lehetőség. Ugyanakkor tudom, hogy a honvágy erősen fog munkálni bennem, ez lesz talán a legnehezebb része a dolognak – mondta el Varga Dóra a Hunyadi középiskola nebulója. Pont ez okból, a diákokat már augusztus elején elkezdték felkészíteni és különórák keretében lelkileg és szellemileg is ráhangolni erre a hatalmas kalandra, ami – egy kis szerencsével – meghatározza majd az egész életüket.

Pruma Nikoletta Kelemen Márk Elhart Eszter
Alig várom, hogy kint legyünk Lipcsében. Nem tudok németül, de abban bízom angolul is sikerül megértetni magam. Végső esetben maximum mutogatok. Nekem több szempontból is fontos ez az út. A tanulás mellett zenélek is, így szinte magától értetődő, hogy a kultúrából is szeretnék magamba szívni egy keveset. Ez egy remek referencia és tapasztalatszerzési lehetőség. Hiszem, hogy sokat tanulhatunk a más országoktól – így például Angliától – akár a logisztika területén.

Sebestyén Lilla

2014. augusztus 26., 15:50 szerző: Sebestyén Lilla

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...