Székesfehérvár

2017.03.25. 13:14

Fehérvári lány a tudománykommunikációs verseny döntőjében

A Sci-ndikátor elnevezésű tudománykommunikációs verseny lényege, hogy a technológiai területen tanuló egyetemistákat ösztönözzék és felkészítsék arra, hogy tudományterületüket kreatívan, a laikusok számára is érthető módon közvetítsék.

Szanyi-Nagy Judit

A Nők a Tudományban Egyesülethez (NATE) kötődő Sci-ndikátor tudománykommunikációs verseny döntőjét március 30-án, csütörtökön 18.00 órai kezdettel rendezik meg a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegyén. A versenyre egy kisfilmmel jelentkezhettek az érdeklődő egyetemisták, akik közül szakmai zsűri választotta ki a továbbjutókat. A továbbjutók mentorok segítségével készültek fel a döntőre.

A versenyben egy eredetileg Székesfehérvárról származó, jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem fizika szakán tanuló egyetemista, Molnár Janka is részt vesz.

Janka kutatásai során először a „villogó" detektorok építésével és fejlesztésével foglalkozott. Amikor az egyetemre került, témát váltott: üstökösöket kezdett el vizsgálni. Életcélja – azon kívül, hogy egyszer valami „csodásat" felfedezzen –, hogy az embereknek megmutassa a természettudományok szépségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!