Székesfehérvár

2014.10.17. 18:20

Fehérvári nyugdíjasok fellépése a Vajdaságban

Székesfehérvár - Nemrégiben a vajdasági Orfeusz Egyesület Pannónia Férfikórusa meghívására a Fejér Nyugdíjas Egyesület szervezésével és közreműködésével Csókára utaztak az Alcoa-Köfém Nyugdíjas Klub művészeti csoportjai.

A csoportok az In Vino Veritas nevű, hagyományteremtő szándékkal megszervezett nemzeti kórustalálkozón léptek fel tudósította szerkesztőségünket Simon József, a Köfém Művelődési Ház igazgatója.

A rendezvényre három ország több településéről, Eszékről, Adáról, Kolozsvárról, Csókáról és Székesfehérvárról érkeztek kórusok, s adtak igen magas színvonalú műsort a csókai művelődési ház színháztermében. Az estet az Alcoa-Köfém Nyugdíjas Klub Néptánccsoportjának pörgős táncprodukciója zárta, mely után Arany János, a klub versmondója szavalta el a Szózatot.

A Köfém nyugdíjas klub művészeti csoportjai az indulás előtti pillanatokban: sikert arattak Csókán (Fotó: nyugdíjas klub)

Felemelő érzés volt, hogy a közel kétszázötven fős közönség felállva, vastapssal jutalmazta a székesfehérváriak produkcióját! Az ünnepség egyik szép gesztusa volt, hogy a Fejér Nyugdíjas Szövetség valamint az Alcoa-Köfém Nyugdíjas Klub tagjai ötszáz magyar nyelvű könyvet vittek és adományoztak a helyi középiskola könyvtárának. Az eseményen jelen voltak a helyi média képviselői, többek között a Pannon Televízió is hosszabb összeállítást közölt az eseményről.

A vendéglátók egy zentai városnézést is szerveztek, ahol a fehérváriak a helyi néprajzi múzeumot is megtekintették. A fellépést és az utazást Székesfehérvár önkormányzata és az Alcoa-Köfém Kft. is támogatta. A fellépő művészeti csoportok ismét öregbítették Székesfehérvár és az Alcoa-Köfém Kft. hírnevét, immár a szerbiai magyarlakta területeken is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!