Székesfehérvár

2017.02.17. 15:30

Fehérvárról indul a Nemzeti Tehetség Roadshow

Székesfehérvár (kn) - Pénteken kora délután indult országjáró körútra a Nemzeti Tehetség Programot propagáló esemény, az első állomáson bemutatkoztak a program védnökei és tehetségnapot is rendeztek a Megyei Művelődési Központban.

Kocsis Noémi

Tavaly több, mint 350 ezer magyar állampolgár ajánlotta fel adójának második egy százalékát a programban részt vevő fiatalok támogatására, a befolyó 1,4 milliárd forinthoz pedig ugyanennyit tett hozzá az illetékes tárca, mondta el a turné nyitóállomásán tartott eseményen Novák Katalin család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár. Így tulajdonképpen minden e célra adózó egy tehetséges gyermek felkarolására fordította egy százalékos felajánlását. Az államtitkár elmondta, a programban felkutatják és támogatják a tehetséges fiatalokat, külön odafigyelnek a hátrányos helyzetű tehetségekre, a művészetek, a tudomány, a sport területén kiemelkedően teljesítő fiatalokra. Magyarországon egyébként éppen tíz éve jött létre a munkához szakmai hátteret adó Magyar Tehetségsegítő szervezetek szövetsége.

A Nemzeti Tehetség Roadshow sajtótájékoztatóját Novák Katalin (középen) államtitkár nyitotta meg beszédével Fotó: Molnár Artúr

A különböző területek kiemelkedő fiataljait egy-egy neves védnök képviseli a roadshow állomásain, így például a zenészeket Wolf Kati énekes, a sportolókat Erdei zsolt olimpiai bajnok ökölvívó, a kutatókat Bényei Éva Bernadett, biológusnak készülő gimnazista. A fehérvári turnényitó után a Megyei Művelődési Központban tehetségdélutánt is rendeztek, ezen a megye különböző oktatási intézményeiből érkezett fiatalok adtak számot tálentumukról a színpadon, kulturális bemutatókkal, de az érdeklődők láthattak képzőművészeti kiállítást és elvégezhettek érdekes fizikai kísérleteket is, vagy kipróbálhatták, vajon tehetségesek lennének-e például vívásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!