Székesfehérvár

2015.04.16. 18:25

Április 26-án hagyományteremtő futást rendeznek Fehérváron

Székesfehérvár - Csütörtökön az április 26-án megrendezendő CEP Fehérvár félmaraton futásról tájékoztatták a városi média munkatársait.

Bobory Balázs

A félmaraton a jövő héten vasárnap 10 órakor rajtol, és a város szép környezetében hagyhatják talpuk mögött a résztvevők a métereket, kilométereket. A Bregyó Sportcentrum atlétikai stadionjától rajtol, és a Felsőváros érintése után a megyeszékhely történelmi belvárosában csattoghat végig a mezőny, a kíváncsi pillantások, és bátorító biztatások kereszttüzében. A félmaraton versenyszámait 7,03 kilométeres hitelesített körpályán lehet teljesíteni, a távoknak megfelelően egy, kettő vagy három körben. A félmaratonosok 3, az úgynevezett High5 14 kilométert vállalók 2, a Decathlon 7 kilométeresek 1 kört futnak, a Neosoft céges váltó 3 tagja egyaránt 7 kilométerrel összesen 21 kilométert teljesít. Az életkori kategóriák: női és férfi 35 év alattiak, női, férfi 35-50 évesek, női, férfi 50 felettiek. Eddig 869 fő nevezett, az előnevezés hétfőig tart, utána már csak a helyszínen lehet majd jelentkezni.

A sportolók ismét nekivághatnak a hosszú kilométereknek

- Hagyományt szeretnénk teremteni ebből a futópróbából a megyeszékhelyen. Elsősorban azokat várjuk, akik nem versenyszerűen futnak, de természetesen azokat sem küldjük el, akik régóta sportolnak. A lényeg nem a győzelem, hanem a vállalt táv teljesítése lesz - mondta Skoff András, a verseny egyik főszervezője. A város nem csupán helyszínt ad a rendezvénynek, s támogatja ezt az erőpróbát, de Mészáros Attila alpolgármester és Östör Annamária önkormányzati képviselő 7 kilométert fut majd.

- Elsősorban példát akarok mutatni, szeretek futni a szabadidőmben a Bregyóban. Bízom abban, hogy megnyeri ez a rendezvény azokat a fehérváriakat, akik ki akarják próbálni a sport eme formáját - vélte Mészáros Attila.

Találkozzanak mindazok 26-án, vasárnap délelőtt a Bregyóban, akik eleget akarnak tenni e kihívásnak.

 

Címkék#futás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!