Székesfehérvár

2017.07.21. 08:54

Óriásbábos menet és beszélgetés a Musica Sacráról

A fehérvári belvárosban augusztus 5-ig szombat esténként 18 órakor óriásbábok sétálnak a Fő utcán hagyományőrző csoportok kíséretében.

Bokros Judit

Július 22-én, szombaton 18 órától ismét felvonulnak az óriásbábok a Fő utcán. Ezúttal Könyves Kálmán és öccse, Álmos herceg, valamint Álmos fia, II. (Vak) Béla és Kálmán fia, II. István bábja látható. A séta a Magyar Király Szállónál ér véget, ahol fél héttől a Musica Sacra idei koncertjéről, Verdi Requiem című darabjáról hallhatnak beszélgetést az érdeklődők. A résztvevők: Drahos Béla, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, Selmeczi Gábor, az együttes koncertmestere és Vakler Anna, Székesfehérvár művészeti vezetője. A beszélgetést Látrányi Viktória, a Fehérvári Médiacentrum hírigazgatója vezeti.

A királyokat a felvonuláson ezúttal is hagyományőrző csapatok kísérik végig a Fő utcán, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje és a Bandeira zászlóforgató csoport tagjai bemutatókat is tartanak. Az aláfestő zenét ismét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja, az óriásbábok által megjelenített személyiségeket Horváth Gergely mutatja majd be a közönségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!