Óriásbábos menet és beszélgetés a Musica Sacráról

2017. július 21., 10:52 szerző: Bokros Judit
komment
A fehérvári belvárosban augusztus 5-ig szombat esténként 18 órakor óriásbábok sétálnak a Fő utcán hagyományőrző csoportok kíséretében.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Július 22-én, szombaton 18 órától ismét felvonulnak az óriásbábok a Fő utcán. Ezúttal Könyves Kálmán és öccse, Álmos herceg, valamint Álmos fia, II. (Vak) Béla és Kálmán fia, II. István bábja látható. A séta a Magyar Király Szállónál ér véget, ahol fél héttől a Musica Sacra idei koncertjéről, Verdi Requiem című darabjáról hallhatnak beszélgetést az érdeklődők. A résztvevők: Drahos Béla, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar művészeti vezetője, Selmeczi Gábor, az együttes koncertmestere és Vakler Anna, Székesfehérvár művészeti vezetője. A beszélgetést Látrányi Viktória, a Fehérvári Médiacentrum hírigazgatója vezeti.

A királyokat a felvonuláson ezúttal is hagyományőrző csapatok kísérik végig a Fő utcán, a Magyar Királyi Kardforgatók Rendje és a Bandeira zászlóforgató csoport tagjai bemutatókat is tartanak. Az aláfestő zenét ismét a Sub Rosa régizenei együttes szolgáltatja, az óriásbábok által megjelenített személyiségeket Horváth Gergely mutatja majd be a közönségnek.

Bokros Judit

2017. július 21., 10:52 szerző: Bokros Judit

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...