Székesfehérvár

2016.05.25. 13:40

Horváth Charlie is az osztálytársuk volt

Székesfehérvár - 1962-ben, hét másik osztállyal együtt kezdték meg a tanulmányaikat a József Attila Gimnázium D osztályának diákjai is, akik a napokban ülték meg ballagásuk ötvenedik évfordulóját.

Házi Péter

Harmincegyen ballagtak el, de a négy év alatt több osztálytársuk is volt, érdekesség, hogy ebbe az osztályba járt Horváth Charlie, a rekedt hangú jazz, blues- és rockénekes is!

Ötven évvel ezelőtt érettségiztek a József Attila Gimnáziumban az akkori negyedik dések

Amiként a találkozójukon is szóba került, szeretett osztályfőnökük, Halmos István (ahogy magát nevezte: soproni Halmos Pista bácsi) nemcsak a magyar nelv szépségeire és a történelem összetettségére, hanem emberségre, a nagybetűs Életre is nevelte őket. Szeretettel emlékeztek meg tanáraikról, Bóna Zoltánnéról, a némettanárról, Schermann Ede és Kele Ibolya testnevelés tanárról, Radeczky Jenő ornitológus-bológusról, Majorovics Margitról, akik a matekot és Gacsa Antalnéról, aki a fizikát oktatta. És nem hagyták ki az emlékezés sorából Horváth Ernőné kémia-, Tóth Gézáné orosztanárt sem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!