Székesfehérvár

2015.06.10. 12:52

In memoriam Dravecz Tibor

Életének 78. évében elhunyt Dravecz Tibor, a Fejér Megyei Főügyészség nyugalmazott csoportvezető ügyésze, a kiváló fehérvári gombaszakértő.

Sokan ismerték, szerették és tisztelték roppant szerénységéért, alaposságáért, hatalmas szakmai tudásáért, igaz emberségéért. 1987-ben alakította a Székesfehérvári Gombászok Baráti Körét, amelynek húsz éven át elnöke volt. Az utóbbi időben a vezetést átadta, de változatlanul aktívan részt vett a munkában. Hosszú évtizedekig kiváló túravezetője volt a Pénzintézetek Székesfehérvári Vértes Meteor Természetjáró Egyesületének. Nála jobban senki sem ismerte a gombák csodálatos világát, 2009-ben kiérdemelte a Magyar Gombász díjat. Életeleme volt a tanítás, az ismeretterjesztés. Hiányozni fog mind annyiunknak, akik ismertük, szerettük és tiszteltük. Családtagjai, rokonai, barátai, ismerősei június 17-én, szerdán 11 órakor a Béla úti temető vízbemosásos szóró parcellájánál vehetnek végső búcsút tőle.

Csató József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!