Székesfehérvár

2014.08.05. 18:25

Ismét nagyot szólt a FEZEN

Metállal és viharral startolt el az idei Fezen fesztivál. Ahogy a zivatar, úgy a fesztiválos napok is észrevétlenül gyorsan mentek el.

Buthy Lilla

A sötét felhőkből szerencsére ezután már csak esőcseppek érkeztek, így az igazi, hangos zúzást már nem az időjárás, hanem a hazai és külföldi fellépők produkálták.

A Fezen első, csütörtöki napja olyan zenekarokat tartogatott, mint a német Destruction, az Ossian, Akkezdet Phiai, Tarja Turunen, Punnany Massif, Irie Maffia és Maszkura és a Tücsökraj.

Az anekdota szerint „Túl sok a gitár, és túl hosszú a hajuk.” – ezzel a szöveggel küldték el a kiadók, a svéd Europe alapítóit, amikor 16 éves korukban első demójukkal próbálkoztak. Talán nincs is olyan ember, aki még nem hallotta a The Final Countdown című slágerüket, amivel végül sikerült meghódítaniuk a világot.

Péntek este a sörpadoknál és a fűben gyülekezett a tömeg a nagyszínpad előtt. A fesztivál legnagyobb durranásának aposztrofált Europe bebizonyította, a lendület, a hév, az energia és a rock and roll életérzés nem változik a korral. Az idegeket és a húrokat is a legvégsőkig feszítették, míg végre utolsó számként felcsendült a mindent elsöprő The Final Countdown.

Szombaton a Quimby, mintegy másfél órás koncerttel zárta a napot és egyben a fesztivált. Utánuk katarzis, no meg a földön heverő, műanyag söröspoharak maradtak.

Jövőre, velünk, ugyanott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!