Székesfehérvár

2015.03.25. 13:54

Jobbik: megálljt a törvényen kívüliségnek!

Székesfehérvár, Seregélyes - Egy szombati esetet idézett fel sajtótájékoztatóján szerdán Árgyelán János, a Jobbik megyei elnöke.

Tihanyi Tamás

Árgyelán elmondta: egy fiatal szombaton este  szórakozott egy seregélyesi presszóban, amikor két cigány származású fiatal megszólította, hogy hívjon nekik taxit. A fiú ezt megtette, de mivel csak fél órán belül akadt szabad autó, az egyik bosszúból késsel megvágta a nyakát, a penge csak néhány centivel kerülte el a nyaki ütőeret. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően nem történt nagyobb tragédia, a rendőrség pedig ugyancsak gyorsan elfogta a két gyanúsítottat.

Árgyelán a Jobbik nevében hangsúlyozta, nehezményezik, hogy annak ellenére, hogy gyilkossági kísérletről beszélhet, a tettest már vasárnap délután szabadlábra helyezték. A politikus felhívta a figyelmet arra, hogy a cigányság jelentős részére a társadalmi normák megtagadása, a törvényen kívüliség és az erőszakos életvitel a jellemző. Árgyelán szorgalmazta egy felmérés elkészítését, hogy kiderüljön, mekkora a bűnelkövették aránya a cigányság körében, hiszen hasonló csak akkor készül, ha a szegénységről, a nehéz sorsokról kutatnak.  A Jobbik álláspontja az, hogy ezeken a mutatókon csakis következetes szigorral, a törvények következetes, etnikai hovatartozástól független betartásával lehet javítani. A származás nem lehet enyhítő körülmény - tette hozzá a radikális párt megyei elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!