Székesfehérvár

2017.02.24. 22:48

Katolikus Karitász telephely

Székesfehérvár - Rendkívüli közgyűlést tartott tegnap a képviselő-testület, ugyanis a költségvetés elfogadása után több, határidőhöz kötött törvényi kötelezettsége is van.

Fejér Megyei Hírlap

A képviselők határoztak arról, hogy 16,3 millió forinttal támogatják a Katolikus Karitász humanitárius tevékenységét. A Karitász a város támogatásából egy olyan területet tud vásárolni, ahol pályázatból felépíthetik a mintegy kilencszáz négyzetméteres raktárat és a hozzá tartozó irodát. Ezzel a telephellyel hatékonyabban elláthatóbbá válnak a Közép-Magyarországi régió rászorulói és jelentősen hozzájárulnak a szociális feladatellátáshoz.

- A szociális rendszerünk szempontjából is egy nagyon fontos dolog, hiszen ez azt fogja jelenteni, hogy Fehérváron lesz az a központ, ahol a támogatások, felajánlások elhelyezésre kerülnek és onnan jutnak el a rászorulókhoz - mondta Cser-Palkovics András polgármester.A múzeum számvevőszéki vizsgálatával kapcsolatban is döntéseket hozott tegnap a testület.

Az ÁSZ a múzeum korábbi éveinek vizsgálatát végezte és több olyan ajánlást is megfogalmazott, melyeknek egy része a vizsgált időszak óta megszületett már, most pedig a stratégiai fejlesztési és beruházási tervét készíti el az önkormányzat a múzeumnak. A képviselőtestület március 3-án rendes közgyűléssel folytatja a munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!