Székesfehérvár

2015.04.17. 17:09

Keddig még lesz fűtés

Székesfehérvár - A városban a fűtésszezon utolsó napján több közös képviselő kérte a fűtés folytatását.

Zsigó Ferenc

Csütörtökön Szabó Sándorné, a Tolnai utcából azzal a panasszal kereste meg szerkesztőségünket, hogy az utcán 27-28 fokot mért, és lakásában meleg a radiátor, pedig ő nem kérte a fűtést, pontosabban senki nem kérdezte meg, hogy kéri-e vagy sem. Aki nem kérte, legyen szíves írja itt alá! - ez a mondat is szerepelt azon a papíron, amit Szabóné aznap reggel kiragasztott a lépcsőházi faliújságra.

- Nézze csak, itt volt a papír, de valaki leszedte - mondta a hölgy, amikor kimentünk hozzá. A ház közös képviselőjét kérdezve megtudtuk, hogy másokhoz hasonlóan ő is kérte a temperáló fűtést keddig, addig ugyanis az előrejelzések szerint meglehetősen hideg idő várható. Mint kiderült, több ezer lakásban lesz fűtés még pár napig.

Szabó Sándorné azt kérdezi, ki fizeti a fűtést olyankor, ha a lakó nem kérte. Nos, a szabály az, hogy ha a lakók felénél többen kérik a szolgáltatást, akkor azt a kisebbség is kapja és fizeti.

- Mindössze öt napról és nem folyamatos, hanem temperáló fűtésről van szó, aminek a költsége jelentéktelen - mondta az 1. Számú Lakásfenntartó Szövetkezet neve mellőzését kérő üzemeltetési illetékese, akitől azt is megtudtuk, hogy a hozzájuk tartozó többezer lakásban ugyanez a helyzet. Azaz temperáló fűtéssel biztosítják a lakásokban a kellemes hőmérsékletet, miközben odakint 15 fok alá süllyed a napi középhőmérséklet a következő napokban. Hasonló a helyzet több társasházi közösség esetében is.

Címkék#fűtés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!